De penis van Napoleon

Er word verteld dat de penis van  Napoleon in het bezit is van een Amerikaanse verzamelaar.  Toen napoleon naar St-Helena in 1815 werd verbannen was het een éénzaam bestaan voor de man die ooit heerser over Europa was. Na Napoleons overlijden is tijdens de autopsie de penis ontdaan van het Lichaam van de kleine keizer ontdaan.

Napoleon werd gevolgd door een handvol dienaars uit zijn glorie tijd, die hem op St-Helena bijstonden tot zijn laatste momenten. Er zijn theorieën over vergiftiging, anderen zeggen dat nierstenen of zelf eenzaamheid tot zijn dood leidde in 1821.

Er was een hoog aantal arsenicum in zijn lichaam gevonden en dat ondersteunt de theorie “vergiftiging door de Britten”, die Napoleon ondanks zijn ballingschap op een klein eiland ergens in de Atlantische oceaan nog steeds aanzien als een gevaarlijke dreiging.

Kort na zijn dood, zo schrijft een van zijn dienaren in zijn memoires, heb ik de penis van Napoleon ontdaan van het keizerlijke lichaam, ingewikkeld in een katoenen lap en verstopt tot mijn vertrek van St-Helena in een houten koffertje. Zo kwam de Penis van Napoleon terug in Frankrijk. Het lijk van Napoleon die pas 20 jaar later terug naar Frankrijk kwam had dus geen penis. Niemand wist van het voorval, maar de dader schreef later in zijn memoires hoe en waar men de penis van Napoleon kon vinden. De penis van Napoleon werd inderdaad in een houten koffertje gevonden en zo bekend gemaakt aan de wereld. De penis is in de loop der tijd veranderd van verschillende eigenaren, tot hij ergens opdook in Amerika. Hoe zit het nu echt met de penis van Napoleon?

Een verhaal die waarschijnlijk dichter bij de waarheid is het volgende, in 1852 werd er een autopsie gedaan op het lijk van Napoleon.  Een zeker dokter Vignali die aanwezig was verklaarde later een “stuk” van Napoleon te hebben afgesneden en bewaard, men dacht toen dat het om organen ging. Dat “stuk”zoals u nu vermoed is waarschijnlijk de penis van Napoleon. De familie Vignali die een aanzienlijk memorablia van Napoleon bezat waaronder de penis van Napoleon bleef in het bezit van de penis voor heel wat jaren.

Totdat in 1916 de Vignali collectie voor $ 2000 dollar werd verkocht aan een Engelse uitgever. In de loop der jaren wisselde de penis van Napoleon vele eigenaren todat hij ergens in de jaren zeventig terug in Parijs opdook waar hij opnieuw verkocht is voor $ 3000 dollar aan profession John K. Lattimer, die waarschijnlijk tot op de dag van vandaag eigenaar is van Napoleon’s penis.