Napoleon games, Napoleon Total War

Ooit afgevraagd hoe het geweest moet zijn om een leger aan te voeren van duizenden soldaten. Een strategisch en tactisch aanval plan maken en je troepen tot de overwinning leiden. Er zijn tegenwoordig meerder Napoleon Games of spellen te koop. Hierbij kunnen we 3 groepen onderscheiden.

De strategische bordspellen, waarbij een veldslag wordt gespeeld tegen 1 of meerdere spelers met tinnen soldaten. Voor de echte liefhebber van uniformen van deze tijdperk is zijn deze spellen zeker een must! Er gaat heel wat werk vooraf je troepen kunt opstellen op een strategisch bordspel, denk hierbij aan het nauwkeurig schilderen van de soldaten volgens de originele patronen van de 19de eeuw.

Napoleon games voor pc

Een digitale versie van bordspellen, in 2D dimensie. Leid je troepen naar de overwinning door het veroveren van territorium, en echt een slag aan te gaan op je pc. De bekendste wargaming spellen zijn:

Hitswar “Les Grognards”, een Napoleon pc spel in voor de liefhebbers van het wargaming aspect, tactische manouvers van je troepen op een gigantisch slagveld van 30 bij 30 km. Les Grognards haalt de strateeg in je naar boven. Zoals we allemaal weten was Napoleon één van de grootste strategen zo niet de grootste strateeg uit onze geschiedenis, en met een uitmuntende talent voor het inspireren van zijn troepen, het bliksemsnel manouvreren, en het inzetten van de juiste troepen op de juiste grond en op het juiste moment.

Napoleon Total War

De langverwachte versie Napoleontische versie van de Total War series. Dit PC spel is voor de liefhebber van arcade stijl wargaming, enorme oog voor detail, allemaal in een realistisch decor van de tijd. Napoleon Total War is waarschijnlijk het beste spel beschikbaar op dit ogenblijk om zich in te leven in de oorlogsvoering van de 19de eeuw!